22 d'abril de 2005: Notícies

 

Ha saludat la nostra arribada a la capital del país la connexió amb el Canal 2 i el telenotícies subsegüent (que hem escoltat però no vist). Primera notícia: la policia inspecciona un cotxe i en deté els dos ocupants perquè, segons tots els indicis, trafiquen i transporten drogues. Quan s'emet la notícia encara no han trobat res però continuen furgant dins l'andròmina i els sospitosos queden detinguts. Els entrevisten mentre els detenen: es proclamen innocents i es caguen en tot.

Segona notícia: una senyora de Ciudad Sandino és tan pobra que no ha pogut pagar l'hospital per a la seva filla de vuit anys. La nena s'ha mort, però el pitjor és que la dona és tan pobra que ni el taüt ni l'enterro pot pagar. L'entrevisten i entre sanglots només s'entén que la nena ha mort d'una lessió cerebral, que va suplicar que l'ajudessin i que el cadàver descansa sobre el llit com quan la nena era viva.

Tercera notícia: apunyala la dona (que esperava l'autobús a les 5.30 per anar a treballar a la maquila) i prova de suïcidar-se. Entrevisten exaltats testimonis presencials i la no menys esparverada germana de la víctima, que acusa el suïcido-homicida frustrat (ell i l'ex-dona són vius) d'haver volgut abusar de la nena de dotze anys filla de la seva ex-dona.

Quarta notícia: un toxicòman apallissa i amenaça sa mare; després prova de suïcidar-se. Entrevisten una germana, histèrica, que demana que el tanquin en una institució mal que siguin unos diítas. Entrevisten l'agressor suïcida (ostensiblement drogat), que insulta la periodista.

Cinquena notícia: al mercat Roberto Huembes, dos homes amb ganivets han atracat un client. Entrevisten dues paradistes (que criden com verduleres) i afirmen que aquells dos són dos caragirats que tenen mig mercat atemorit. Entrevisten els dos pressumptes atracadors (encara lliures i campant pel mercat) i afirmen que no han fet res. De passada, insulten els acusadors, les paradistes i la periodista.

Sisena notícia: els estudiants de Managua protesten pels augments dels preus del transport (de 2,5 córdobas a 3). Cremen rodes, tallen carrers, ataquen autobusos, llencen pedres, morters i molotofs.

Setena notícia (lligada a l'anterior): dos homes han estat detinguts davant la UCA. S'acusa els presuntos estudiantes (és l'expressió que han fet servir... a casa meva n'hi ha uns quants d'aquests, però això no els ha dut mai a la garjola) d'estar borratxos i de transportar pneumàtics. Si porten rodes, són estudiants que les volen cremar -al.lega la policia. Entrevisten els dos detinguts: admeten dur rodes i una trompa com un piano (prou que se sent, prou) però neguen ser estudiants, ofesos i tot. Carregaven les rodes perquè treballen en un taller pròxim a la UCA. Encara que ho confirma un altre treballador del taller, en mans de la policia queden.

En totes set notícies, la periodista de torn entrevista els protagonistes en calent, mentre la notícia s'està produint. De fons, soroll de sirenes, explosions i cotxes que passen. En totes set ocasions, nom, cognoms i adreces dels implicats. El dret a la intimitat? Caldrà demanar-ho al Canal 2 (que no és el Canal Blau).

 

Fotos Pàgina inicial Anterior Següent