Projecte a Nicaragua

Al final, Nicaragua és un país pobre. Hi ha milers de causes d'aquesta situació, però els efectes no són menys terribles. Un d'ells té a més la perversa virtut de perpetuar la misèria: el treball infantil. La majoria de famílies no es poden permetre el luxe de tenir els nens a l'escola (que, a més de cara, és poc efectiva per culpa de les mancances pressupostàries) i els envien a treballar. L'aportació dels nens és cabdal per a la simple supervivència. Des dels nou anys ja poden treballar en el que sigui: collir, vendre (els cabassos que poden arribar a carregar fan por), enllustrar sabates, picar a les mines i el que convingui.

En un lamentable cercle viciós, els nens i nenes que no han après a llegir i escriure tenen menys possibilitats de sortir de la misèria, de deixar aquests oficis esgotadors i mal remunerats. Per tant, tenen tots els números de, en un futur, haver d'obligar els seus fills a treballar des de ben joves per mirar de sortir tots endavant.

Contra aquest cercle viciós, entre alguns ens hem proposat d'ensenyar a llegir 450 nens i, si pot ser, després ajudar-los a aprendre un ofici artesanal. No salvarem el món, però donarem una vida millor a un grup humà considerable i, esperem, amb un fort efecte multiplicador. Per al nostre projecte col.laborem amb l'Association Solidarité Luxembourg-Nicaragua (ASLN). Hi pots col.laborar fent una donació al compte luxemburguès: CCPL IBAN LU25 1111 0202 4973 0000 (indicant-hi "Projet Niños trabajadores").

Com a alternativa, busca't una bona ONG (que n'hi ha de moltes menes, per desgràcia) i mira de fer arribar ajut cap a aquella part del món. Fes-ho per egoisme: et sentiràs bé, augmentaran els mercats i els destins turístics segurs.

Fotos Pàgina inicial Anterior Primer